31 Ekim 2013 Perşembe

Doğal Tavuk Bulyon Yapımı

 Eşimin memleketi Fethiye'ye gittiğimiz zamanlarda oradan zeytin,zeytinyağı,tereyağı vs daha doğal olduğu için baya birşeyler yükleniyoruz en son bayramda gittiğimizde çocuklar için köy tavuğu sipariş verdik Ankara'ya evime geldiğimde tavuğu bir güzel düdüklüde haşladım köy tavuğu daha yağlı oluyor ve genelde marketlerdeki tavuklara göre doğal beslendiği için yağı daha sarımsı oluyor.haşladıktan sonra çıkan suyunuda değerlendirdim tabiki ve doğal bulyon yaptım marketlerde buz poşeti olarak satılan poşetler alıp huniyle tavuk suyunu doldurdum ve buzluğa attım çocuklarımın yemeklerine güvenle bulyon niyetine koparıp atıyorum.Köy tavuğu bulmak kolay değil normal marketten aldığımız tavuklarında sularını bazen bu şekilde donduruyorum.Buz poşetide şart değil plastik bardaklarada bölüştürüp dondurulabilir.Kullanılacağı zaman buzluyken bardağı yırtıp yemeklerinize katabilirsiniz. Belki sizede bir fikir olur diye paylaşmak istedim.Hoşçakalın..




2 yorum: