7 Ocak 2014 Salı

Balonla Dantel Çalışması

Merhaba arkadaşlar daha önce iple balon çalışması yapmıştım başarılı olmuştum ve sizinle paylaşmıştım.Eskiden danteller nekadar modaydı değilmi benimde çeyizimde baya bir dantelim vardı pek kullandığım söylenemez.nettede bazen görüyorum dandelden balon yapmışlar çok hoşuma gidiyordu.iple başarılı olduğuma göre olabilir dedim ve gözüme kestirdiğim bir dantele aynı tekniği uyguladım ve sonuç güzel oldu.neolur neolmaz diye ufak çalıştım ama birdahaki sefere büyük yapmak istiyorum.
Dantel aşağıdaki gibi birbirine sonradan eklenmiş bir modeldi. ben hepsini ayırdım ayırmadan resmini çekmeyi unutmuşum son ikitanesini resmini hemen çekeyim dedim.
 Balon ufak olduğu için danteli üzerine tutunca yuvarlak olan yerler sıkıştığından üstüste geldi bende herbirinden bir yuvarlak kesip çıkardım.sonra iskelet tutkalına bulayıp balona sardım kestiğim fazla yuvarlaklarıda değerlendirip aradaki boşluklara yerleştirdim.
 1 gün beklettiten sonra balonu patlatıp aradan çıkardım ve sonuç çok hoş oldu.



 Tabi ufak olduğu için nasıl kullansam diye düşündüm dolap üstünde bile aksesuar olarak çok hoş duruyor.ben ipe geçirip salonumun bir köşesine sallandırdım aslında uzunlu kısalı 3 tane olsa daha gösterişli olabilir.duvarlarda açık renk olduğu için fazla resimde göstermedi sizde renkli dantel varsa onunla daha güzel gösterir.umarım beğenmişsinizdir sevgilerle..



4 yorum:

  1. Çok beğendim ben bu aksesuarı.ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürederim hoşgeldiniz buarada :)

      Sil
  2. Merhabalar bloğunuz çok güzel tesadüfen keşfettim bu dantel ve ipten yapılan aksesuarlara bayılıyorum bi çok yerde tv de gördüm, fakat nasıl yapıldığını bir türlü göremedim.Bu yayınınız çok faydalı olacak,minik topunuza da bayıldım, annem duymasın çeyizden birkaç parçayı deneyeceğim.İskelet tutkalı dediğiniz bildiğimiz nalburda satılan beyaz tutkal değil mi,tutkala bulayıp yapıştırılıyorsa balondan ayırırken sorun olmuyor mu yani...Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürederim.Ben Koçtaş dan aldım (POLİDOR İskelet Tutkalı-Ahşap yapıştırıcı olarak geçiyor) Beyaz tutkallada oluyormuş ama o nasıl birşey aynısımı bilmiyorum.Balondan kolay ayrılıyor benimde ilk çalışmalarım hiç problem yaşamadım.Yapması çok zevkli bir başladınızmı duramıyorsunuz tavsiye ederim.Yanlız yapıştırıcı hızlı kuruduğu için biraz hızlı olmak gerekiyor buarada bir püf noktası öğrendim bu kinder süpriz yumurtaların içerisinden çıkan sarı plastik varya içerisinden oyuncak çıkan.O plastiği üst ve alt kısmından deliyorsunuz sonra içerisine yapıştırıcıyı dolduruyorsunuz ipi bir ucundan sokup öbür ucundan çıkarıyorsunuz böylece yapıştırıcı hem kurumuyor hem ipi çektikce yapıştırıcı bulaşıyor ipe hemde etraf çok pislenmiş olmuyor.Sadece ipte yapılabiliniyor dantelde bir kaseye yapıştırıcıyı döktüm sonra danteli içerisine koyup heryerine bulayıp sonra balona sardım.Sevgilerle..

      Sil